Kontakt oss
Forside / Aktuelt /

Antec Biogas – Satser internasjonalt

Publisert: 3. januar 2022
Antec Biogas – Satser internasjonalt

Antec Biogas ble startet for 12 år siden. Med en visjon om å løse globale utfordringer og være en del av det grønne skiftet, har de utviklet en teknologi for å omdanne biologisk materialet til biogass. Nå satser de internasjonalt.

Vi møter Eirik Gundersen i Skullerud Park, hvor de har hatt kontorer siden i 2016. Sammen med Uno Andersen og Egil Andersen har de alle hatt sine roller i utviklingen av teknologien og organisasjonen som i dag skal utfordre dagens teknologi i et globalt marked.

Biorester blir til biogass

Kort forklart blir matavfall, husdyrgjødsel, kloakk eller fiskeslam til biogass som igjen kan benyttes til strøm, varme og drivstoff. Biorestene kan igjen brukes som gjødsel. Dette vil si at 100 % av det som går gjennom produksjonen kan brukes på nytt – det er det som er sirkulær økonomi.  Teknologien er vesentlig raskere og kostnadseffektiv enn i de vanlige produksjonene vi kjenner til i dag.

Gøy å utvikle ny teknologi

Eirik sin bakgrunn er utvikling av selskaper, mens Uno har en mastergrad i biologi. Egil har erfaring fra store kompliserte prosjekter og strategi. -Vi har et godt lag, mye kompetanse, sier Eirik begeistret.

-Vi har vært med på utviklingen av en helt ny metode å fremstille biogass på Det å industrialisere en ny teknologi i et globalt marked er både spennende, vanskelig krevende. Team, team og team – det å lykkes dreier seg kun om å ha de riktige folkene med den riktige kompetansen.  Her har vi både vært heldige og flinke – vi har samlet et fantastisk team, som alle har kapasitet til å løse kompliserte problemstillinger, sier Eirik.

«Vi trenger folk som er fremoverlent og løsningsorientert. Vi løser problemene sammen»

Eirik Gundersen, CEO i Antec biogas.

 

-For ett år siden var vi 5 personer, nå er vi over 20 som jobber her og flere skal vi bli, sier Eirik.

De ansatte i Antec Biogas
Fra venstre: Emilio – Eirik – Ali – Dennis og Marius i Antec Biogas.

Satsning internasjonalt

I 2016 vant de Bioenergy Innovation Award, en gjev pris som ble delt ut på en bioenergi-konferanse i Frankrike.

Antec biogas vant i 2020 et anbud med franske myndigheter, om å bygge 1000 bioanlegg rundt omkring i Frankrike i løpet av de neste 10 årene.

-Teknologien endrer samfunnet, vår teknologi er en løsning på global forurensing og oppvarming, sier Eirik. Vi jobber hele tiden med å få ned utslippene og skape nye løsninger. Vi skal være en del av det grønne skifte og vi skal bli best i verden. Den teknologien vi har skapt er bærekraftig og den finnes ikke i resten av verden. Vi har tatt patent på den, legger han til.

Selskap i vekst

-Vi har utvidet lokalene våre gradvis siden vi flyttet inn her. Det er supert at det har gått så bra. Kult at vi kan låne el-bil, det bruker vi en del, sier Eirik.

-Vi bruker bedriftene som sitter rundt oss, som leverandører. EconPartner til regnskap, JPC til pc-utstyr og Kreativ Catering til private selskaper, sier Eirik.

-Det er viktig for oss at vi har parkeringsplasser til alle. Treningsrommet og kantina er også helt supert. Vi trives supergodt her, avslutter Eirik.

Kontakt oss

    Fyll inn feltene, så kontakter vi deg angående en uforpliktende visning eller pristilbud. Eller du kan kontakte oss direkte.