Kontakt oss
Forside / Aktuelt /

Blomsterhagen med lager og verksted i Skullerud Park

Publisert: 20. oktober 2020
Blomsterhagen med lager og verksted i Skullerud Park

Blomsterhagen har flyttet lager og verksted til Skullerud Park. De produserer og selger åkerdyrkede snittblomster etter økologiske prinsipper.

Historien

Blomsterhagen ble startet av Anja Bruland i 2009. – Jeg er utdannet gartner og er spesielt glad i blomster og estetikk. Jeg vet ikke hvor idéen kom fra, men brått var den der. Da ringte jeg Landbrukskontoret og hørte hvor dette kunne være mulig i Oslo, forteller Anja. Gleden var stor da de kom opp med Abildsø gård. Høsten 2009 begynte Anja å plante. I 2013 kom Ida Tindeskog med på laget. Butikk, lager og verksted har foregått i brakkene på åkeren på Abildsø.

Foto: Blomsterhagen

Åkerbutikk

– Vi har en rar, liten butikk på åkeren nedenfor Abildsø gård, 6 min. fra Skullerud Park. Smådriftsfordelene og personlighet gir oss mye å spille på som bedrift, sier Anja. – Da tåler folk at det er litt skeivt og skakt. Blomsterhagen er noe helt annet enn kjedebutikkene, og det verdsetter våre kunder. Blomsteråkeren trekker folk, og det er spesielt magisk der i august, legger Ida til.

– Folk er mer og mer opptatt av at det skal være lokalt, økologisk og kortreist, og vi har en veldig begeistret kundegruppe, forteller Anja og Ida. – Kundene synes det er spennende med ting som er dyrket i nærmiljøet, å høre historiene bak plantene og dyrkingen og den ekstra kunnskapen de får med seg ved å handle i åkerbutikken, legger de til. Deler av lager og verksted er nå flyttet til Skullerud Park.

Foto: Blomsterhagen

Kurs

Kursene til Blomsterhagen er veldig populære. Kransebindingskursene som arrangeres før jul ble utsolgt på 2 solfylte dager i august, ler Anja.

Ikke bare sesong

Blomsterhagen er en bedrift med sus i seilene for tiden. I åkerbutikken er det blomsterbutikk og verksted hele året. – I tillegg har vi nettbutikken som holder oss i drift hele året, forteller de. I nettbutikken kan man bestille buketter for hjemkjøring i hele Oslo, samt at man får kjøpt frø, løk, hageutstyr osv, forteller Ida.

I Skullerud Park er alt på stell

– Vi begynte i det små, og er fortsatt små, men nå har vi 6 dekar med blomsteråker, forteller de. – All driften har frem til nå foregått fra de to brakkene på åkeren på Abildsø. Behovet for mer plass til både lager og verksted gjorde at vi måtte ut og lete etter ekstra lokaler. Vi var kjempeglade da vi kom over Skullerud Park hvor de kunne tilby lokaler som var så egnede og så nære Abildsø. Vi kom inn i Skullerud Park i august og er fremdeles begeistret over at alt er så flott! Vi er vant til enkle kår, hvor vi må bære vann fra hovedgården på vinteren. I Skullerud Park er det jo resepsjon, kantine og søpleordning. Og kaffebar! Alt er på stell! Det er noen hakk opp fra brakkene! Vi forsøker å venne oss til å være inne i et temperert lokale med flate gulv, ler de.

Blomsterhagen har allerede fått sin første kunde i Skullerud Park og de ønsker flere velkommen!

Kontakt oss

    Fyll inn feltene, så kontakter vi deg angående en uforpliktende visning eller pristilbud. Eller du kan kontakte oss direkte.