Kontakt oss
Forside / Aktuelt /

Et av Europas største klatresentre bygges på Skullerud

Publisert: 18. desember 2015
Et av Europas største klatresentre bygges på Skullerud

Oslo Klatresenter etableres i Skullerud Park. Senteret har vært planlagt over flere år. Nå er kontrakten undertegnet – det er en stor nyhet for klatreinteresserte i og rundt Oslo.

Klatresenteret blir et av Europas største innendørs klatresenter.

Anders Opsahl eier bygningen hvor Tandberg Radiofabrikk i sin tid holdt til. Hallen er stor, og den skal bli enda større. Opsahl skal rive taket for å bygge et nytt tak høyere opp.

– Når man klatrer til topps i klatreveggene, blir det utsikt over Skullerud, Østmarka og store deler av Oslo. Til og med Kolsåstoppen vil man se, sier Anders entusiastisk. Han er selv svært glad i høye fjell og klatring.

Klatresenteret vil være et svært berikende tilbud i området både for aktive klatrere så vel som familier, barn og nybegynnere. Bygget vil tilpasset slik at også bevegelseshemmede kan bruke senteret. Her vil man også kunne holde klatrekurs og kurs innen høydearbeid og sikkerhet. Tilbud for skoler og idrettsklubber i Stor-Oslo kan arrangeres og man vil også kunne arrangere barnebursdager her.

Byggingen vil foregå i flere trinn og bygget gir muligheter for å utvide klatresenteret med enda flere kvadratmeter og høydemeter etter hvert. Arkitekter er RAM Arkitektur. Byggingen vil i hovedsak foregå fra innsiden av eiendommen og på en mest mulig skånsom måte for leietagere i bygget og naboene i området, byggetiden er estimert til 12-14 måneder fra oppstart.

Oslo Klatresenter eies av flere aktive klatrere og klatreklubber. Hovedeiere er Tjelmeland Friksjon, Kolsås Klatreklubb og Oslo Klatreklubb.

Bildet viser fra venstre: Anders Opsahl (daglig leder i Skullerud Park), Kristian Johnstad (tømrermester), Linn Hege Aas (eiendomssjef i Skullerud Park), Aleksander Gamme (medeier), Cecilie Skog (medeier), Amir Solberg (medeier) og Magnus Midtbø (medeier).

Eiere av Oslo Klatresenter:

Kontrakten ble undertegnet 26. november 2015 og flere av de involverte tok seg en tur inn hallen som vil fremstå totalt forandret om et drøyt år:

Stor entusiasme over å endelig å komme i gang med dette eventyrlige prosjektet!
Signering av avtaler både store og små eventyrere gleder seg.
Alexander er også ivrig med slegga! Her går det unna.
Materialene på vei inn.
Skisse til løsning med klatrevegger. Endelig oppsett og detaljløsning er ikke spikret.
Første lass med materialer. Her er det mot i brystet og stål i bein og armer!
«Nesten like gøy som tur dette jo.»

– Skullerud Park ønsker å skape positive og attraktive aktiviteter for både leietakere og resten av bydelen. Dette klatresenteret vil tilby positive aktiviteter også langt utenfor bydelen, og vil bli et viktig bidrag for rekruttering til sporten, sier Anders Opsahl i Skullerud Park. – Slike prosjekter er med å gjøre det meningsfylt å jobbe så hardt som vi gjør.

Se en animasjon av senteret her.

Les mer om parken her.

Flere nyheter fra Skullerud Park her.

Kontakt oss

    Fyll inn feltene, så kontakter vi deg angående en uforpliktende visning eller pristilbud. Eller du kan kontakte oss direkte.