Kontakt oss
Forside / Aktuelt /

Gründere med pizzaovnsuksess!

Publisert: 8. september 2021
Gründere med pizzaovnsuksess!

Det har vært en spennende gründerreise for vår leietaker Piacere Import. Firmaet har gjort stor suksess med de populære pizzaovnene fra Ooni.

Anders og Per opplever stor suksess med sitt agentur på Ooni pizzaovner.
Anders og Per opplever stor suksess med sitt agentur på Ooni pizzaovner.

Pizza som i Italia

– Det går fantastisk fort å steke disse pizzaene, forteller Per Neraas-Andersen og Anders Olafsen. De prater mens de ser på pizzaen som stekes i ovnen. Og fort går det. Pizzaovnen måles til å holde temperaturen 420 grader og det tar kun 1,5 minutt fra pizzaen settes i ovnen til den er ferdig. Og det er nettopp den høye varmen som gir den genuine og gode pizzasmaken. – Dette er så nært du kommer det å spise pizza i Italia, forteller de smilende. Både vi fra Skullerud Park og flere leietakere som tilfeldigvis går forbi er så heldige å få smake, og vi kan skrive under på at dette er utrolig god pizza.

Power er blant butikkene som selger Ooni pizzaovner. I tillegg til selve ovnene og tilhørende utstyr selger de frossen pizzadeig.

En fantastisk gründerreise med Ooni

Per og Anders er eiere av Piacere Import som har agentur på Ooni pizzaovner i Norge. Og dette er en fantastisk gründerreise. – Det er tre år siden vi startet opp, forteller Per. – Det begynte med at jeg kjøpte første modell av Ooni pizzaovn privat. Jeg syntes denne var så bra at jeg måtte gjøre noe med det. Salget av ovnene i Norge var på denne tiden ikke satt i system. Så jeg kontaktet hovedkontoret i Skottland for å se hva vi kunne gjøre for å få Ooni pizzaovner ut på det norske markedet, forteller han. – Jeg og Anders jobbet på denne tiden sammen i et annet selskap, fortsetter Per. – Så jeg inviterte han på pizza og fortalte at jeg kunne tenke meg å starte dette sammen. – Ja, Per, det gjør vi, var det jeg svarte da, skyter Anders inn. – men da gjør vi det skikkelig.

På kun få minutter bakes pizzadeigen ut, fyll legges på og etter 1,5 minutt i ovnen er den klar til å spises.

Og som sagt så gjort. – Vi satte inn kr. 15.000,- hver for å danne et AS. Og det er alt vi har brukt fra egen lomme, forteller Per. – Etter det maste vi oss til banklån for de første 100 ovnene. Vi tilbød oss så å reise på arrangementer og messer for å lage pizza, sier Per. – Og dette mens vi jobbet fullt ved siden av, fortsetter Anders. – Vi har arbeidet tett med et eventbyrå og var på mange store eventer før koronaen slo til. Dette ga penger i kassa som kunne reinvesteres, forteller han.

Eksklusiv agenturavtale

Piacere jobbet hardt for å få en eksklusiv agenturavtale. I 2019 ble avtalen signert. Kort tid etter dette begynte de store kjedene å kontakte Ooni direkte. – Vi fikk virkelig signert kontrakten i rette øyeblikk, sier Per.

– Vi gjør alt selv, og det har kun vært oss to fra start, forteller Anders. – Vi gjør alt fra å tømme containere, håndtere logistikken, rydde på lageret og sende ut produktene til å foreta kjedeforhandlinger, markedsføring og å stå på eventer. Alle roller er like viktige, slår Anders fast. Videre forteller han at de nå har ansatt en ekstra person.

Per og Anders sier at det har blitt noen turer til Skottland og Tyskland for å bygge gode relasjoner. – Vi har vært med og bygget merkevaren sammen med de som startet opp, forteller de engasjert.

Stor omsetningsvekst

– I 2019 hadde vi en omsetning på kr. 900.000,-. I 2020 var omsetningen på 22,4 millioner. Og i år vil omsetningen ende på et sted mellom 60 og 70 millioner, forteller gutta.

Omsetningsveksten har med andre ord vært svært stor, og populariteten på ovnene merkes godt. Det var derfor et naturlig steg videre for Piacere å flytte fra hjemmekontoret til kontorlokaler for et år siden.

Fleksible kontorlokaler i Skullerud Park

Piacere har sittet i Skullerud Park i 1 år i oktober, og nylig utvidet de med et ekstra lokale.

– Vi tittet på ulike lokaler før vi så annonsene til Skullerud Park. Så dro vi på visning her, forteller Per. – Hovedgrunnene til at vi bestemte oss for disse lokalene var fleksibiliteten med muligheter for utvidelse. I tillegg syntes vi fasilitetene var et stort pluss.

Per bor på Oppsal, men Anders som bor i Drammen forteller at han aldri hadde vært på denne kanten før. – Mye sol og marka rett utenfor døra var positivt, sier Anders.

Gutta slår fast at de trives veldig godt i Skullerud Park. – fasilitetene med treningsrom og mulighet til å låne sykler og elbil er veldig bra, sier Per. – Og så er det vanvittig god lunsj, sier Anders . – Kantina er ekstremt god og vi har god kontakt med de som jobber der. Det er viktig å ha god kontakt med de som leverer mat, smiler de.

Kontakt oss

    Fyll inn feltene, så kontakter vi deg angående en uforpliktende visning eller pristilbud. Eller du kan kontakte oss direkte.