Kontakt oss
Forside / Aktuelt /

Gründerkvinner viser veien på Skullerud

Publisert: 8. mars 2017
Gründerkvinner viser veien på Skullerud

Heldigvis har det skjedd mye for kvinners rettigheter siden den driftige Karen Cudrio, som eide Skullerud Gård, anla ”plankeveien” mellom Enebakk og Oslo på 1700-tallet. Hun var en av datidens kvinnelige pionerer, i et samfunn drevet av menn.

– Selv om vi ikke er helt i mål, så har aldri mulighetene våre vært bedre enn nå, sier en gruppe kvinnelige gründere med kontor i Skullerud Park. Ingen av de angrer et sekund på at de tok valget om å starte sin egen bedrift. Vi tok en prat med Mette Alfstad Johansen, Lise M. Bekken, Trine Anette Øfsti Bråten og Lilian Pasman.

Fra venstre: Mette Alfstad Johansen fra Consultia og Trine Anette Øfsti Bråten fra Diameta

– Kun tre av ti gründere i Norge er kvinnerHva tror dere årsaken er til det?

– Mange er nok redde for å ta risiko, forteller Lilian Pasman i selskapet sitt med samme navn. Alle har vi ulike forpliktelser, om det er økonomiske eller i forhold til om man har barn eller andre man forsørger. Jeg har en opplevelse av at kvinner i mindre grad enn menn drømmer stort og ofte starter mindre bedrifter enn menn. De starter alene, som jeg har gjort, og da har en gjerne ikke muligheten til å ha med investorer. Det gjør at man økonomisk blir veldig sårbar, og mange velger derfor å ikke gjøre det.

– Hva gjorde at dere valgte å starte opp egen bedrift?

– For meg så handlet det om å dyrke vår forretningsinteresse i kombinasjon med å utvikle gode arbeidsgivere, ledere og medarbeidere, sier Lise i rekrutteringsbyrået Kvikke Hoder. Vi brenner for å skape langsiktige verdier, både for våre oppdragsgivere og kandidater.

Lise M. Bekken fra Kvikke Hoder

– Etter å ha jobbet mange år i et større revisjonsfirma og i løpet av tiden der blitt mor til tre, ønsket jeg meg mer fleksibilitet. Jeg kommer fra en familie med gründere og som tredje generasjon revisor hadde jeg tro på at dette skulle jeg fikse, på den måten ble Consultia Revisjon til, forteller Mette Alfstad Johansen

– Hvilke råd har dere til andre kvinner som drømmer om egen virksomhet, men kanskje vegrer seg for å ta et valg?

­– Det er viktig å finne noe du brenner for og som du liker å gjøre. Da blir det enklere, forteller Trine i Diameta, som har utviklet et kursprogram som skal hjelpe barn og unge å bedre sin selvfølelse. ­– Viktig også å ha med seg et godt støtteapparat, så ikke undervurder en eller flere gode mentorer eller veiledere. Dette gir deg et løft på dager du trenger det. Her snakker jeg av erfaring, og jeg kunne ikke vært uten mitt støtteapparat.

– Hva vil dere si om Skullerud Park som arbeidssted?

– Når vi vurderte kontorlokaler, var fleksibilitet og kostnader for oss som gründere essensielt. Skullerud Park er godt tilrettelagt for oss gründere, med egen fløy og med flotte fellesområder som vi har glede av, sier Lise M. Bekken.

Flotte fellesområder som tilrettelegger for samarbeid på tvers av bransjer og bedrifter er med på å gjøre Skullerud Park til et attraktivt arbeidssted

– Jeg er veldig fornøyd med å være en del av et større fellesskap, sier Mette Alfstad Johansen. Det å drive alene kan bli noe ensomt, men på Skullerud blir det ikke det. Her har jeg flere “kollegaer” i kontorfellesskapet rundt meg, som jeg kan spise lunsj med i kantina eller ta en kaffepause og skravle med. I tillegg synes jeg det er positivt med en resepsjon hvor kundene mine blir mottatt på en hyggelig og profesjonell måte, avslutter hun.

Er du på jakt etter et nytt kontorsted og ønsker bli del av det fine miljøet i Skullerud Park? Se våre ulike muligheter her.

Kontakt oss

    Fyll inn feltene, så kontakter vi deg angående en uforpliktende visning eller pristilbud. Eller du kan kontakte oss direkte.