Kontakt oss
Forside / Aktuelt /

Gulating er nye leietakere i parken

Publisert: 28. juni 2018
Gulating er nye leietakere i parken

– Ingen har en bedre grunn til å være på Skullerud enn meg, sier gründeren av Gulating, Rolf Ivar Skår, når vi møtes. Slik starter samtalen med de ansatte i Gulating, som har spennende ting å fortelle om både bedriften sin og hvordan Olaf Helsets vei 5 var før det ble Skullerud Park.

Skullerud Park før i tiden

– Jeg hadde sommerjobb her i byggene på 80-tallet, fortsetter Rolf. Faren til Rolf var grunnleggeren av Norsk Data som drev sin virksomhet på Skullerud i sin tid, og som i tillegg sto bak byggingen av pionérbygget i Olaf Helsets vei 5.

Videre forteller han at alt var lov på 80-tallet.

– Du skulle være på jobb. Derfor fikk alle ansatte tre måltider om dagen, det ble laget pub på området, og det var blant annet frisør og reisebyrå på huset for å tilrettelegge for at folk kunne være på jobb så lenge som mulig. I tillegg var festene både mange og gode, mimrer han.

Gulating har nå vært på plass i Skullerud Park i en måneds tid. Firmaet som har fokus på norsk drikketradisjon er i stor vekst og kan fortelle at det går fantastisk bra om dagen. Selskapets økonomisjef Lasse Olberg forteller at da de først kom til Skullerud for å se om dette kunne være stedet for de nye lokalene sine syntes de det var veldig bra her. – Gårdeier Anders Opsahl og Rolf ble gående og mimre om gamle dager og vi ble fort klar over at Skullerud var stedet vi ønsket å være, sier Lasse.

Med øl i fokus

Gulating er en kjede med ølutsalg og puber som vokser fort. -Vi som sitter her sørger for at vi stadig får åpnet flere, forteller Rolf. – Vi tilbyr et stort utvalg øl, med fokus på håndbrygget øl. Akkurat nå har vi 25 ølutsalg og 7 puber. På ølutsalgene vokser vi med ti per år og målsetningen er å vokse med samme tall på puber.

Gulatings historie

Gründeren av Gulating forteller at de startet i 2014 da Rolf og kona bodde i en liten bygd på Vestlandet.

– Kona ønsket å drive restaurant og jeg brygget øl, så da fant vi ut at vi skulle slå de to sammen og åpnet en bryggeripub. Her hadde vi 200 ulike ølsorter og vi ble sittende med et ønske om å selge øl videre, men ettersom vi da måtte forhandle med kjedeledelsen, fant vi fort ut at det ikke var noen vits. Vi bestemte oss derfor for å starte et eget ølutsalg for å teste. De 1000 innbyggerne i bygda hadde da plutselig 400 ølsorter å velge mellom. Dette ble fort veldig populært og vi rullet ut konseptet i hele Norge. I den senere tid har vi også begynt i Spania.

Vil ikke hjem

På spørsmål om de trives med å sitte på Skullerud gir Rolf klar beskjed om at han elsker det og vil ikke hjem fra jobb.

– Vi trives godt. Her har du alt du trenger på ett sted og mange andre spennende bedrifter man blir kjent med, skyter Lasse inn.

– Vi får mange henvendelser fra andre som sitter i parken og det er mange av leietakerne som kommer innom og sier hei og introduserer seg, forteller han. – Mange spør spesielt om ølsmaking og vi opplever stor interesse for det, noe som er gøy.  Videre sier Lasse at de er godt fornøyde med fasilitetene som gode møterom, kantine og mulighet for å spille shuffleboard. Auditoriet har de også tatt i bruk allerede, på en samling de hadde med franchisetakerne sine for litt siden.

Avslutningsvis oppfordrer Rolf og Lasse andre leietakere om å komme innom dersom noen vil prate om øl eller ønsker å få tak i en spesiell type øl. – Vi kan få tak i det meste, slår Rolf fast. Hvis noen ønsker ølsmaking får også Gulating til dette på kort varsel. Og sist men ikke minst;

– Hvis noen arrangerer fest stiller vi med øl! Dette stedet er ment for fester, avslutter Rolf.

Kontakt oss

    Fyll inn feltene, så kontakter vi deg angående en uforpliktende visning eller pristilbud. Eller du kan kontakte oss direkte.