Kontakt oss
Forside / Aktuelt /

Kompetansesenter på sukkeravhengighet til gründerparken

Publisert: 16. september 2020
Kompetansesenter på sukkeravhengighet til gründerparken

Som et frisk pust av høst kommer Bente Josefsen inn i Gründerparken. Smilende ønsker hun velkommen og tar oss med inn på kontoret med knallgule stoler. Stolene er like friske og glade som førsteinntrykket vi får av Bente. Bente kom til Skullerud Park i august og er et spennende tilskudd til miljøet i Gründerparken. Bente er gründer og daglig leder av Frisk uten sukker (FUS), et kompetansesenter for sukkeravhengighet.

Frisk uten sukker så dagens lys i 2017. Opprinnelsen er like vanskelig som den er enkel. Bente fra Nittedal var selv sukkeravhengig og har et inderlig ønske om å hjelpe mennesker i samme situasjon. Å komme frem til diagnosen sukkeravhengighet var dog ikke en like enkel reise. Hun, som er utdannet innen helsefag og ernæring, kunne ikke forstå hvorfor hun ikke klarte å moderere seg når hun spiste sukker. – Hvorfor klarer jeg ikke å etterleve kunnskapen jeg innehar og ønsket jeg har for min helse, tenkte Bente. Det tok mange år å finne ut av hva som var utfordringen og hvordan det kunne behandles. Konklusjonen var at hun er en «alkoholiker på sukker». – Jeg måtte til Sverige for å få behandling selv. Det er jo «for gæli» at det ikke er et tilbud i Norge, sier Bente, og legger til at 20 – 25% av befolkningen faktisk er sukkeravhengige.

Økt interesse

2018 lanserte Frisk uten sukker et online-kurs. I tillegg tilbyr Bente live-kurs, helgekurs og holder foredrag. Kompetansesenteret ser en økt interesse for 1-til-1-behandlling, så det er god etterspørsel etter deres tjenester. De har sett et behov for å utvikle ny teknologi som kan brukes mellom Frisk uten sukker og brukerne, hvor kursmateriell, oppskrifter, support osv. er tilgjengelig. I skrivende stund er en App som samler alle funksjoner under utvikling. Det de tilbyr er unikt på verdensbasis, og ambisjonene er å internasjonalisere.

Bare glad i godteri eller avhengig?

Hvordan vet man om man er avhengig? Ta testen her.

Politisk prosess

Bente har vært en tur på Stortinget og snakket med Helsedepartementet. – Det er økende interesse fra politisk hold, det er ting på gang, men det er en lang prosess, forteller Bente. Hun har på oppfordring fra politisk hold utarbeidet et «Utkast til en Resolusjon for avhengighetspolitikk i Norge». – Misjonen er ikke å få alle til å slutte med alt av sukker, men å hjelpe de som er avhengige. Avhengighet gir fysiske, psykiske, sosiale og åndelige (meningen med livet) konsekvenser, tilfører hun.

Hvorfor Skullerud Park

– Som mange andre gründere jobbet jeg hjemmefra. Jeg fikk et behov for å komme meg ut av huset. Spesielt når barna ikke lenger gikk på SFO, ler hun. – Jeg var i et møte med en samarbeidspartner som holder til her i næringsparken, og jeg likte umiddelbart fasilitetene. Felleslokalene er fine og det er hyggelig å be kunder og samarbeidspartnere hit. Det er fresht og fint, og at vårt ansikt utad fremstår som proft er viktig for oss.

– Tilbudet fra Skullerud Park var ryddig og ærlig, uten noen «liten skrift». Prisnivået er edruelig for gründere som er i etableringsfasen. Spesielt med alle fasilitetene det inkluderer, som parkering, møterom, elbiler, kantine, treningsrom, resepsjon med post osv. Hos andre tilbydere kom det en ekstrakostnad ved bruk av disse fasilitetene. Vi har planer om å ekspandere, og vi vet at det er plass og fleksibilitet til å gjøre det her. Jeg ser også gode muligheter for å samarbeide med andre her i parken. Det er mange interessante bedrifter her, forteller hun entusiastisk.

Bok på gang

Snøballen har begynt å rulle for Frisk uten sukker, og det blir spennende å følge Bente og hennes team videre. Bente brenner for og vil være en pådriver for å øke fokuset på dette i samfunnet, og har truffet noe i markedet som manglet. Avslutningsvis forteller Bente – Jeg skriver nå på en bok som gis ut på Gyldendal forlag i januar 2021, så FØLG MED!

Kontakt oss

    Fyll inn feltene, så kontakter vi deg angående en uforpliktende visning eller pristilbud. Eller du kan kontakte oss direkte.