Kontakt oss
Forside / Aktuelt /

Landslagskokkene i Skullerud Park

Publisert: 20. april 2021
Landslagskokkene i Skullerud Park

At man blir glad av å jobbe med mat er lett å se når vi møter landslagskokkene Karoline og Anette i kantinen i Skullerud Park. Jentene er kokker hos Kreativ Catering og har fått det ærefulle oppdraget å være en del av Norges kokkelandslag i community catering de neste fire årene.

En ære å bli valgt

Karoline Trondsen (22) fra Enebakk har siden starten av læretiden jobbet hos Kreativ Catering og har i sin unge alder allerede 5 års erfaring i bedriften. Anette Myrhagen (21) fra Rælingen kom til Kreativ Catering for 1,5 år siden, etter læretiden hos BA53.

De norske kokkelandslagene

90 faglærte kokker søkte om plass på de norske kokkelandslagene for de neste fire årene. Åtte ble tatt ut til audition for å kjempe om fire plasser på catering-landslaget, hvorav jentene fra Kreativ Catering erobret to av disse.

På Norske kokkers landsforening kan vi lese at kokkelandslaget i community catering rekrutterer de beste kokkene fra et stort og viktig bransjeområde. For mange norske kokker dreier hverdagen seg om servering av dagens måltider i kantiner, personalrestauranter, på sykehus og institusjoner og i cateringleveranser.

Planer og mål

Første mål er Culinary World Cup i Luxemburg i 2022. Landslaget skulle ha begynt å øve på menyen allerede, men korona har satt en stopper for det. Men, de ligger ikke på latsiden. – Vi har jevnlige Teams-møter hvor vi blir kjent med hverandre og planlegger meny og arbeidet frem til VM, forteller Anette. – Landslaget skal fremme norske råvarer, og siden VM går på høsten blir det en meny ut ifra norsk matkultur og de beste råvarene en norsk høst kan gi, legger hun til. – Når korona er over vil kokkelandslaget møtes ca. hver fjerde uke. Da jobber vi sammen en «kokkehelg», ler Karoline, som legger til at det er fra søndag til mandag.

– Neste mål er Culinary Olympics i Tyskland i 2024. Sykt å tenke på at man skal til OL i en alder av 25 og 26, fortsetter Karoline, som er litt overrasket selv.

Norge stilte kokkelandslag for community catering for første gang i 2018. I konkurransen lages det tapas, buffet og lignende. I forkant av konkurransene får lagene et budsjett per kuvert og ca. 150 personer skal mettes. Menyen må ta høyde for matallergier/-intoleranser, vegetar osv.  – Blir spennende å se hvordan det blir, sier Anette.

Hvorfor kokkeyrket?

Anette visste allerede på barneskolen at hun ville bli kokk. Karoline bestemte seg litt senere, når valget av videregående opplæring skulle tas. – Jeg spurte meg selv hva jeg liker å gjøre og hva vil jeg bruke dagene mine til. Da ble valget brått veldig enkelt, sier Karoline, som alltid har elsket å stå på kjøkkenet.

Jentene er enige om at det morsomste med yrket er å få oppdrag i private hjem. – Å komme hjem til folk og lage restaurantmat på deres kjøkken gir en skikkelig WOW-følelse, forteller de med stor iver. – Det gir det samme rushet som å jobbe i en restaurant med fullt trøkk.

Det mangler ikke gode historier fra private arrangement. Anette dro på oppdrag i god tro om at det i alle fall var et kjøkken der hun skulle lage mat. – Det var det ikke. Jeg måtte ta med meg kokeplater selv og komfyr fantes ikke. Vann måtte jeg hente i en slange på utsiden. Karoline ler og himler med øynene. – Jeg skulle servere lutefisk til 30 personer og alt jeg hadde var en 70-tallskomfyr å tilberede på. Høydepunktet var da ovnen sluttet å virke midt i service, ler hun.

Strøkent kjøkken i Skullerud Park

Jentene bor begge i Oslo og synes det er veldig praktisk å jobbe på Skullerud. Karoline jobbet for Kreativ Catering da de holdt til på Hauketo. – Å komme til det splitter nye kjøkkenet i Skullerud Park var fantastisk. Her er det god plass, alt er godt gjennomtenkt, alt har sin plass og det funker kjempebra i hverdagen.

Vi ønsker Karoline og Anette lykke til på landslaget!

Kontakt oss

    Fyll inn feltene, så kontakter vi deg angående en uforpliktende visning eller pristilbud. Eller du kan kontakte oss direkte.