Kontakt oss
Forside / Aktuelt /

Oblinor har flyttet inn i Skullerud Park

Publisert: 10. mars 2021
Oblinor har flyttet inn i Skullerud Park

Mer plass, lavere kostnader, bedre tid og mindre stress i hverdagen. Det er det Oblinor forklarer de har oppnådd ved å flytte bedriften sin fra Oslo sentrum til Skullerud Park. Her blir du kjent med det spennende oppstartsfirmaet som har skapt en digital plattform for crowdfunding.

Oblinor ble stiftet i august 2018 av daglig leder, Kristian Løkken. Selskapet består av seks personer, i tillegg til et uavhengig styre på tre personer. – Vi er et ungt og dynamisk team, med varierte egenskaper og erfaringer, forteller Kristian. – Tanken bak konseptet har vært å tilgjengeliggjøre og digitalisere et marked innen utlånsvirksomhet som ikke tidligere eksisterte for folk flest. Februar 2020 var den digitale plattformen klar og det første lånet ble lansert på nettsiden, sier han.

Hva er crowfunding?

Crowdfunding, eller folkefinansiering, er en gren av delingsøkonomien. Her investerer et større antall investorer kollektivt mindre summer i gjeld, egenkapital eller lignende. Oblinor tilbyr låneinvesteringer gjennom en digital plattform der privatpersoner og foretak kan låne ut penger til aktører med behov for kapital til kommersielle prosjekter. Hovedvekten av kundene opererer innenfor bolig- og næringseiendom.

Kristian forklarer at hvem som helst over 18 år kan lage seg en kostnadsfri bruker. Deretter kan man lese seg opp om de ulike lånene som til enhver tid publiseres på plattformen og velge om, og evt. hvor mye, man vil investere. – Per i dag er det mulig å oppnå en avkastning på ca. 8,5% i året, noe som er vesentlig bedre enn andre investeringsmuligheter med tilsvarende risikoprofil, forteller Kristian. – Det er en rekke kriterier som må oppfylles for at man får mulighet til å publisere et lån på plattformen. Vi i Oblinor stiller høye krav til sikkerheten ved lånene og krever at det stilles pant i eiendom som låntaker besitter, forsikrer Kristian.

Fra sentrum til Skullerud

Kristian forklarer at det var litt tilfeldig at Oblinor endte opp i Skullerud Park. – Vi ble anbefalt Skullerud Park av noen bekjente som hadde kontorer i næringsparken, og ble svært positivt overrasket etter visning. Tidligere satt vi nede i sentrum, med den sedvanlige bylarmen og sterk støy fra trikken, som står i kontrast til de mer fredelige naturomgivelsene som Skullerud byr på, forteller Kristian.

Fra venstre: Bjørn Kristian Stadheim, Bam Kadayat og Kristian Løkken i Oblinor.

Fornøyd med plassering og fasiliteter

– Det beste med Skullerud Park er tilgjengeligheten og at man praktisk talt sitter i skogen. Her er marka og skisporet nærmeste nabo. Det gir mulighet for å trene sommer som vinter. Det hender at vi går på ski før eller etter jobb, forteller Kristian. I tillegg nevner han klatresenteret og treningsstudioet i parken som store pluss.

Videre forteller Kristian at kantinen har variert mat av god kvalitet, og at parkeringsforholdene er svært gode. – Det er en stor lettelse å ikke måtte kaste bort tid på å kjøre rundt å lete etter parkeringsplasser, forteller han. – Vi gleder oss også til å benytte næringsparkens tilbud med gratis lån av elbiler som vi kan benytte til møter i nærområdet.

Likevel er det vesentligste for et oppstartsselskap som Oblinor, med et strengt kostnadsfokus, det fornuftige prisnivået på lokalene. – Vi får rett og slett betydelig flere kvadratmeter for pengene enn hva som er oppnåelig andre steder i byen, forteller Kristian. Han oppsummerer at de føler de har fått mer plass, lavere kostnader, bedre tid og mindre stress i hverdagen.

Les mer om Skullerud Parks fasiliteter her.

Samarbeid på tvers i Skullerud Park

Kristian forteller at de i løpet av relativt kort tid har kommet i kontakt med andre leietakere i bygget. De har etablert kundeforhold og samarbeid med et par forskjellige aktører som leier her. – Det er flere spennende og varierte bedrifter som holder hus i Skullerud Park, fra mindre aktører til større konserner. Vi kommer til å fortsette å knytte bånd med lokale aktører som opererer innen eiendom og finans, forteller Kristian.

Vi gleder oss til å jobbe videre med flere spennende prosjekter i tiden som kommer. Vi har stor tro på at 2021 blir nok et fenomenalt år for folkefinansiering i Norge, avslutter han.

Bli bedre kjent med Oblinor her!

Kontakt oss

    Fyll inn feltene, så kontakter vi deg angående en uforpliktende visning eller pristilbud. Eller du kan kontakte oss direkte.