Kontakt oss
Forside / Aktuelt /

Slik øker du kreativiteten som gründer

Publisert: 19. oktober 2021
Slik øker du kreativiteten som gründer

Er du en gründer som har startet din egen bedrift? Lurer du på hva du kan gjøre for å stimulere din egen kreativitet og effektivitet? Med noen små endringer kan du bli mer kreativ og samtidig styrke din egen helse og forbedre livskvaliteten. Visste du at en tur i skogen kan føre til at du jobber mer fokusert, og får flere kreative ideer?

Kreativ i skogen

Vi blir mer kreative av å gå tur, det viser forskning. Dessuten gjør den friske luften i marka oss piggere, får oss til å senke skuldrene (og stressnivået) og hjelper også hjertepumpa å forbedre kondisjonen. Det å gå en tur i skogen vekker sansene og får tankene til å vandre. Kanskje det er akkurat det du trenger for å løse problemer, komme på en ny idé eller klarne hodet. Gå gjerne på stier og steder hvor du også får utfordret koordinasjonen. Det er mindre folk og det ujevne underlaget er bra trening for beina.

Hvorfor ikke ta dagens teams-møte ute i skogen? Hvis du ikke skal presentere noe kan det være lurt å kombinere møtet med dagens tur i skogen. På denne måten får du inn en aktivitet samtidig som du får gjennomført møtet.

Gående møter gjør også at dialogen får en mer uformell tone. Benytt muligheten til å bli bedre kjent med andre gründere eller potensielle kunder. Marka er rett utenfor Skullerud Park, så her har du alle muligheter til å komme deg raskt ut i skogen.

Fysisk aktivitet i minst 30 minutter

Hvis du ønsker å bli mer kreativ og ta gode beslutninger bør du legge inn en 30 minutters økt i løpet av dagen. En løpetur, en sykkeltur eller styrketrening er alle aktiviteter som gjør at du får opp pulsen, og forskning viser at du er mer kreativ inntil 2 timer etter endt aktivitet.

Sosial møteplass

Det å ha en sosial sone hvor du har mulighet for å treffe andre gründere i samme situasjon er inspirerende. Slå av en prat over en kaffe eller bare sett deg ute i et fellesareal en liten halvtime etter lunsj hvor du kan komme i snakk med de andre i kontorfellesskapet. Dette kan gi en boost til energien og kreativiteten. I Skullerud Park finner du et stort miljø av ulike gründerbedrifter som du kan bli kjent med, og muligheten er stor for at du kan finne en samarbeidspartner eller noen å utveksle erfaringer med.

Folk sitter i grupper og prater i kantinen i Skullerud Park

Påfyll av næring

Ikke glem at kroppen trenger næringsrik mat i løpet av arbeidsøkta. En kaffe eller sjokolade holder ikke i lengden, så sørg for å få i deg minst ett næringsrikt måltid og en sunn ettermiddagssnack i løpet av arbeidsdagen. I kantina i Skullerud Park får du lunsj som gir deg masse energi, og som smaker helt nydelig.

Søvn

Det er ikke noen hemmelighet at søvn er viktig for oss, men vet du hva som skjer med hjernen hvis vi ikke får nok søvn? Ifølge hjerneforsker Torbjørn Elvsåshagen har mennesker som får for lite søvn over flere år, økt risiko for hjerte- og karsykdommer, diabetes og overvekt. Anbefalingen er å sove mellom syv til ni timer for at kroppen skal være optimalt uthvilt, og klar for en arbeidsøkt.

Inspirerende miljø

Legg arbeidsplassen til et sted du blir inspirert. Er det i åpent landskap, eller alene på et cellekontor du jobber best? Liker du litt bakgrunnsstøy kan kanskje kaffebaren være et passende miljø å jobbe i? Resepsjonsområdet kan også være et alternativ, der mennesker møter hverandre og stemningen er lett og lystig. Jobb der du blir inspirert og kreativiteten kommer av seg selv.

Foto: NTB

Tips til turen

Kontakt oss

    Fyll inn feltene, så kontakter vi deg angående en uforpliktende visning eller pristilbud. Eller du kan kontakte oss direkte.