Kontakt oss
Forside / Aktuelt /

Taket har åpnet seg i Oslo Klatresenter

Publisert: 1. juli 2016
Taket har åpnet seg i Oslo Klatresenter

Man ser den på god avstand. Den oransje kranen som strekker seg mot himmelen og forteller omgivelsene at store ting er på gang på Skullerud. Men ikke alle vet det – at om et år, åpnes et av Nord-Europas største klatresentre her. Vi blir med Kristian Kinn i Opsahlgruppen på en visningstur rundt i bygget, som tidligere huset Tandberg Radiofabrikk.

– På laget har i med oss noen av Norges mest erfarne eksperter på klatring og bygging av klatresentre. Derfor er jeg trygg på at prosjektet blir så bra som vi alle drømmer om. Det som er viktig er at senteret skal være for alle; fra barn, familier og nybegynnere, til aktive klatrere. Klatring gir stor mestringsfølelse, og for firmaer kan klatring være med på å motivere og bygge et sterkere fellesskap. Vi håper derfor på stor interesse fra våre leietakere i parken, forteller Kristian.

Filmen gir et godt inntrykk av hvor langt byggeprosessen har kommet:

Hva er status på byggingen så langt?

– Vi ligger godt an, og i tråd med planen om åpning sommeren 2017. Til nå har det meste av arbeidet pågått inne i bygget. Her begynner nå garderober å bli klare, og vi ser at fellesområder og andre arealer er på vei til å ta form. Senteret vil blant annet få en egen barneavdeling, kafé, yoga/treningsrom og butikk for kjøp og leie av utstyr. Over 3.000 kvadratmeter gulvflate skal fordeles over flere plan, og det vil bli plass til 3.250 kvadratmeter klatreflate og hele 160 tauliner.

Man kan ikke unngå å se den store oransje kranen!

­– Ja, den forteller at vi er igang med de utvendige arbeidene. Et stort areal av taket er fjernet, for å gjøre plass til de 11 meterne med konstruksjon som skal videre opp i høyden. Maksimal klatrehøyde vil bli på 17–18 meter på det meste, noe som få andre klatresentre i Europa kan skilte med. Her oppe blir det mye vindusareal, slik at klatrerne kan nyte utsikten til Østmarka og store deler av Oslo.

Og for de som ikke er så glad i høyder?

– Vi bygger for alle, til og med for de som har høydeskrekk. Et stort område (ca. 1.100 kvm) er satt av til såkalt buldring – klatring som foregår kun et par meter over bakken. Her kan man trene og leke seg, uten behov for kurs og mye klatreerfaring.

Hva tror du klatresenteret vil bety for området?

– En såpass stor satsning som dette, vil gi en god synergieffekt. Skullerud er for mange selve porten til Østmarka og nært knyttet til positive opplevelser i skog og mark, både sommer og vinter. Vi håper de investeringene vi gjør, virkelig setter Skullerud på kartet som et attraktivt sted både å jobbe, bo og drive med aktiviteter.

Vi takker Kristian for visitten og ønsker han og de gode hjelperne hans lykke til videre – “på vei mot Europas topp”. Samtidig er vi invitert tilbake til nytt besøk til høsten, for å se hvor langt prosjektet har kommet.

Kontakt oss

    Fyll inn feltene, så kontakter vi deg angående en uforpliktende visning eller pristilbud. Eller du kan kontakte oss direkte.