Kontakt oss
Forside / Aktuelt /

Takk for gavene til Bøler Frivilligsentral

Publisert: 21. desember 2021
Takk for gavene til Bøler Frivilligsentral

Av julegavene som ble samlet inn var det et bredt utvalg av klær, leker og opplevelser til alle aldre. Vi har tatt en liten prat med Vigdis Bodin Jensen, styrer for Bøler Frivilligsentral.

Hvordan kommer dere i kontakt med mennesker som trenger disse gavene?

-Jeg har et stort nettverk av ansatte i bydelen, og sendte e-poster til ansatte i utekontaktene, Åpen barnehage, Bo-oppfølgere, NAV, Barnevern og Home-start. I tillegg kontaktet jeg Bydelsfedrene og brukte vårt lokale nettverk her på Bogerud/Skullerud, sier Vigdis.

Kan du fortelle om noen som har mottatt gaver?

-Det er en voksen dame som jeg ofte slår av en prat med når jeg møter henne. Hun har svært lite å rutte med, og går ofte rundt og samler flasker til mat. I dag gikk hun utenfor sentralen, og jeg ropte på henne og ga henne en julegave. Hun ble helt satt ut og ble svært rørt over å få en gave. Man kunne virkelig se at denne betydde mye for henne, forteller Vigdis.

-Vi har også hatt mange barnefamilier innom, som har vært svært takknemlige og glade for å kunne få en gave til jul. Ei tok også med gaver til en nabo med trang økonomi. Etter en liten stund ringte telefonen, og det var naboen som ønsket å takke for gaven. Hun satte utrolig stor pris på den, legger hun til.

«Gavene vil glede mange små og store og det har vært fantastisk å kunne bidra med å spre litt juleglede til de som ikke har så mye å rutte med»

Vigdis Bodin Jensen, Bøler Frivilligsentral

Juletre med gaver under seg

Hvordan kan vi hjelpe til resten av året?

-Dersom man ønsker å bidra som frivillig, trenger vi alltid en hjelpende hånd. I 2021 har vi fått midler til et nytt og flott kjøkken, der nærmiljøet blir kjent over kjeler og kjevler. Mat gjør noe med stemningen på et sted. Vi har også fått pusset opp oppholdsrommet vårt, så nå har vi fått en skikkelig koselig møteplass, forteller Vigdis.

-Vi har også Byttekjeller’n, en ombruks stasjon for sportsutstyr. Her kan man gi bort sportsutstyr og litt dyrere uteklær som vinterdresser og frilufts klær, sier Vigdis.

Har alle julegavene blitt delt ut?

-Vi fikk heldigvis levert ut alle gavene, avslutter Vigdis.

Organisasjonen Bøler Frivilligsentral ønsker å rette en stor takk til alle som har lagt gaver under trærne i år. Tusen takk. Og riktig god jul!

Kontakt oss

    Fyll inn feltene, så kontakter vi deg angående en uforpliktende visning eller pristilbud. Eller du kan kontakte oss direkte.