Kontakt oss
Forside / Aktuelt /

Vakre Østmarka

Publisert: 13. oktober 2020
Vakre Østmarka

Som leietaker i Skullerud Park har du den vakre Østmarka rett utenfor døren! I en hektisk hverdag kan det kanskje være lett å glemme. Derfor denne lille oppfordringen!

Merkede stier

Østmarka har blå- og rødmerkede stier på kryss og tvers, og har du ikke lyst til å legge ut på sti er det også godt med veier i marka. Med Skullerudstua som utgangspunkt kan vi anbefale f.eks. turen over Skullerudåsen eller å følge Flyktningeruta til Østmarkskapellet.

Nøklevann

Runden rundt Nøklevann er en klassiker. På turens høydepunkt ligger Sarabråten. Leser du litt om stedet før turen kan du jo bare forestille deg hvordan den hånddrevne hjulbåten «Sara» tøffet ute på Nøklevann, eller hvordan hestene slet med sin last opp Korketrekkeren på slutten av 1800-tallet. På Sarabråten er det også et minnesmerke over de lokale Milorg-jegerne som falt under krigen. Om du vil sette deg et treningsmål kan vi fortelle at løpet Nøklevann rundt arrangeres i oktober hvert år.

Pioneren

Er du ute etter å leke deg litt på sykkel, må du sjekke ut Pioneren, en sti som er utfordrende, men som samtidig kan sykles av de fleste terrengsyklister. Ikke noe i veien for å løpe Pioneren heller, men da skal du ha ørene litt på stilk og være obs på syklistene som boltrer seg i løypa.

Markastuene

Ingenting er som hjembakst og en kopp kaffe etter en deilig tur i Østmarka. Det er noe med tradisjonene som sitter i veggene på markastuene. Det går «gjetord» om bollene på Rustadsaga! Gjør som Nato-sjef Stoltenberg og legg møtene til gåturer i marka. Fra Skullerud Park, via Skullerudstua, tar det ca. 25 min. å gå til Rustasaga. En deilig spasertur på 2 km.

Sett pris på de kortreiste opplevelsene! Fredagspilsen kan legges til Skullerudstua. På fredager serverer de pizza & panna cotta fra kl 16 – 20. Bordreservasjon er nødvendig. Les mer om det på Skullerudstuas Facebook-side.

Om man vil legge ut på litt lengre turer, er Mariholtet og Sandbakken fine steder å ha som mål. Kan være kjekt å sjekke ut åpningstidene før dere går. Ingen nedtur er større enn når du har gått langt, drømt om boller, for så å møte stengte dører!

 

DET ER EN SKOG AV MULIGHETER DER UTE!

GOD TUR I ØSTMARKA!

Kontakt oss

    Fyll inn feltene, så kontakter vi deg angående en uforpliktende visning eller pristilbud. Eller du kan kontakte oss direkte.