Kontakt oss
Forside / Aktuelt /

Cellekontor eller kontorlandskap – hva er best?

Publisert: 8. oktober 2023
Cellekontor eller kontorlandskap – hva er best?

Hvordan et firmas ansatte sitter har mye å si for arbeidshverdagen og trivselen. Cellekontor og kontorlandskap er to av de vanligste løsningene man kan gå for. Hva som er best av cellekontor eller kontorlandskap er et spørsmål vi ofte får. Vi tar her for oss forskjellen, så du kan vurdere hva som passer din bedrift og din type arbeid best.

Cellekontor

Cellekontor har tradisjonelt sett vært den vanligste kontorløsningen. Selv om flere bedrifter har gått over til kontorlandskap de siste årene, er cellekontorer fortsatt populære og riktige for mange bedrifter. Et cellekontor er et lukket kontor/rom. Flere firmaer deler lokalet sitt opp i flere mindre lukkede kontorer, så de ansatte får hvert sitt rom/hvert sitt cellekontor. Det er flere positive aspekter ved et cellekontor. For mange er det lettere å konsentrere seg uten distraksjoner fra andre. Og når man har et cellekontor er det ikke noe problem for den ansatte å trekke seg tilbake ved behov. I tillegg har cellekontorer som regel et lavere støynivå enn kontorlandskap. Det negative er at den kommunikative flyten mellom kollegaer kan bli mer oppdelt og begrenset til møtevirksomhet. Derfor kan det være lurt med innlagte loungeområder/hyggelige fellesarealer når man har denne typen lokaler. Cellekontorer passer blant annet for bedrifter der de ansatte har behov for å konsentrere seg med komplekse oppgaver i stillhet. I tillegg passer det for de som har hyppig utveksling av sensitiv informasjon, og har behov for å sitte i et privat rom.

Kontorlandskap

Kontorlandskap har blitt veldig populært i senere år. I et kontorlandskap sitter de ansatte i et åpent rom på hver sin plass/arbeidsstasjon. Her er det både vanlig med faste plasser og såkalt «free seating». Alt etter hva som passer den enkelte bedrift. Kontorlandskap er en plassbesparende løsning som kan virke positivt på kreativitet, samarbeid og effektivitet i et firma. Det blir både enklere og går raskere for ansatte å kommunisere med hverandre i en åpen løsning. Noen kan oppleve kontorlandskap som negativt ved at de får problemer med å konsentrere seg hvis det er mye støy og forstyrrelser. Det er derfor lurt å legge til rette for stillerom/ringerom for lengre telefonsamtaler, eller ved behov for stillhet. Kontorlandskap passer for en mengde ulike bedrifter, blant annet kreative bedrifter, samt gründerbedrifter og scaleups.

En dame sitter og jobber i et kontorlandskap

Kombinasjon av kontorløsninger

Mange velger ikke bare én type lokaler når de bygger nye kontorlokaler. Synes du både cellekontor og kontorlandskap virker fornuftig til hvert sitt bruk i ditt firma, er en kombinasjon av disse to et naturlig valg. Et eksempel kan være når en avdeling har behov for å samarbeide tett i en bedrift, sitter i et separat kontorlandskap sammen. I samme bedrift kan administrerende direktør og HR-ansvarlig, som typisk arbeider med sensitiv informasjon, ha sine cellekontorer. I tillegg er det her lurt å lage stillerom og hyggelige fellesarealer slik at alle har mulighet til å være sosial/trekke seg tilbake. Vi i Skullerud Park er fleksible, og bygger og tilrettelegger lokalene etter hva som passer din bedrift. Er du usikker på hva som er riktig for din bedrift er vi behjelpelig med å komme med råd og vise eksempler på ulike løsninger. Kontakt oss gjerne eller se alle våre ulike kontorløsninger her.

Kontorlandskap med mennesker som jobber og cellekontor i bakkant

Kontakt oss

    Fyll inn feltene, så kontakter vi deg angående en uforpliktende visning eller pristilbud. Eller du kan kontakte oss direkte.