Kontakt oss
Forside / Aktuelt /

Hvordan effektivisere arbeidshverdagen

Publisert: 1. september 2022
Hvordan effektivisere arbeidshverdagen

Ønsker du en så effektiv arbeidsdag som mulig? For mange kan det være små justeringer som skal til for å jobbe effektivt. Er du bevisst på når på dagen du jobber best, er mest kreativ eller hva du trenger for å prestere? Og hva er de største tidstyvene i løpet av din arbeidsdag?

Tilrettelegg for deg selv

Skal du bli mer effektiv på jobb må du legge til rette for deg selv. For noen kan det være en løsning å jobbe 50 minutter, for så å ta en pause på ti minutter hvor du går fra skrivebordet ditt og strekker på bena. For andre kan det være bedre å jobbe to timer konsentrert, for så å ta en lengre pause etterpå. Jobber du best i åpent landskap eller trenger du å sitte på et cellekontor eller stillerom? Sørg for at du får sitte der hvor du jobber best.

Dame som jobber og er motivert

Kartlegg når du arbeider mest effektivt

Vi har ulike tider for når på dagen vi er mest effektive. Noen jobber godt tidlig på morgenen, mens andre jobber mer effektivt utover ettermiddagen. Hvis du kan styre arbeidstiden din etter når du er effektiv, kan det være en løsning å jobbe uforstyrret og konsentrert mellom 08:00-11:00 og legge møter eller Teamsamtaler senere på dagen.

Styr unna tidstyvene

Unngå en av de største tidstyvene; sosiale medier. Ikke sjekk mobilen hvert femte minutt. Legg den bort når du har konsentrert arbeidstid, så kan du ta den fram når du har pause. Bruk funksjonen flymodus eller «jobbtid» på iPhone hvor du selv setter opp at for eksempel kun SMS eller telefonsamtaler kommer gjennom.

Hold møter til et minimum, både når det kommer til tid og hyppighet. Kan møtet reduseres til 15 minutter for eksempel? Og kan du delta på Teams i stedet for i møterommet? Hvis du ikke skal holde et innlegg i møtet, kan det noen gang være riktig prioritering å bare lytte på Teams mens du jobber med noe annet.

Jobb på veien

Har du en transportetappe til jobb? Kjører du bil kan du kanskje ta en samtale med en kollega eller en kunde på vei til jobb. Tar du tog kan du kanskje jobbe en halvtimes økt på toget, så er du i gang før du kommer til kontoret. Hvis du tar t-banen kan du kanskje svare på de første e-postene på veien hvis du har jobbmailen på mobilen.

To damer jobber

Påfyll bidrar til effektivitet

For å jobbe effektivt må du ha tilstrekkelig med mat og drikke. Vann, kaffe og et ordentlig måltid i løpet av arbeidsdagen gjør at du orker mer og jobber effektivt. Ha gjerne tilgang på et knekkebrød og frukt eller grønnsaker utover ettermiddagen, når kroppen ofte trenger litt ekstra påfyll.

Folk sitter i grupper og prater i kantinen i Skullerud Park

Har du det du trenger for å jobbe effektivt?

Lokaler, fasiliteter, kontoret, kontormøbler, PC og digitale verktøy er alle elementer som kan hjelpe deg å jobbe mer effektivt. I Skullerud Park har vi forskjellige typer kontorer og finner de beste løsningene for din bedrift. Vil du komme hit for en visning, kan du kontakte Andrea her.

 

Kontakt oss

    Fyll inn feltene, så kontakter vi deg angående en uforpliktende visning eller pristilbud. Eller du kan kontakte oss direkte.