Kontakt oss
Forside / Aktuelt /

Sunn og variert lunsj i kantina

Publisert: 31. januar 2024
Sunn og variert lunsj i kantina

Vi har truffet kjøkkensjefene i kantinene her i Skullerud Park. Tom Even Kristiansen og Øyvind Agnor sørger for en sunn og god lunsj til over 300 mennesker hver dag.

Kantine-teamet er en del av Kreativ Catering.

-Vi bruker de andre kokkene og drar synergier av at vi er flere på bygget, forteller Tom. Resten av Kreativ Catering jobber på hovedkjøkkenet i nye lokaler i Olaf Helsets vei 5, mens kantina har sitt eget kjøkken.

Øyvind forteller at de er to som jobber på kjøkkenet, og to som jobber i oppvasken. Dagen starter med at de møtes på det største kjøkkenet, hvor de jobber de første timene sammen. Det første de lager er bakevarer til kaffebarene, og baker brød til lunsj. På fredager lager de også en dessert som blir servert til lunsjen. Deretter forbereder til lunsj til om lag 300 personer.

-Når klokka er rundt 10:00 tar jeg med meg den maten vi skal servere i kantina i Olaf Helsets vei 6, sier Øyvind. Lunsjen blir servert mellom kl. 11:00 – 13:00 hver dag, og etter det er det en del vasking og varebestilling til neste uke, forteller han.

Lunsj i kantina i Skullerud Park.

Ukesmenyer

-Menyene blir satt sammen av det vi har, hvilke gode råvarer vi får tak i og det vi har lyst å lage. Vi har jo også et budsjett vi må følge, og vi prøver samtidig å lage variert og sunn mat, forteller Øyvind.

-Som regel har vi en fiskedag i løpet av uken og en dag med pasta, legger Tom til.

Tom Evensen kjøkkensjef Skullerud Park.

Tom forteller videre at de bruker en del tid på å finne gode tilbud på de råvarene de tar inn.

-Da samarbeider vi også med Catering kjøkkenet nede så vi kan kjøpe inn et større parti og få bedre priser. Vi bruker også Metervare innimellom fordi vi vet at det de leverer er av høy kvalitet og gode pølser som alle liker, legger han til.

Lite matsvinn

Vi har et bevisst forhold til å redusere matsvinn og vi vet ganske nøyaktig hvor mye mat som går hver dag, sier Tom. Her samarbeider vi også med kjøkkenet nede og hvis de har noe som de ikke får brukt opp kan vi for eksempel bruke det i salatbaren her til lunsj. På den måten blir ikke mat kastet, men heller brukt til sauser eller supper, legger han til.

-Noen råvarer kan vi også fryse ned hvis vi ikke får brukt opp alt, legger Øyvind til.

Pasta med sjømat i kantina skullerud.

Populært med pasta

Kantina serverer en rekke ulike retter alt fra husmannskost til asiatiskinspirerte retter og deilige sandwicher. På spørsmålet hvilken rett som er den mest populære, er svaret enstemmig.

-I dag var det mange som synes den retten vi hadde lagd med scampi og pasta var veldig god, og det var jo hyggelig å høre, sier Tom. Videre forteller de at andre populære retter i kantina er burger og lasagne.

-Lasagne var utrolig populært sist vi lagde det, sier Øyvind.

-Vi lager vår egen pasta. Hjemmelaget pasta er alltid bedre, derfor lager vi 4 forskjellige typer pasta selv, forteller Øyvind.

Sunt og variert

Kjøkkensjefene forteller at det er mange hensyn å ta og at de ønsker å ha en god variasjon av maten som blir servert. De forteller at tiden kan være en utfordrende faktor, da dagens lunsj skal lages på et par timer. De er også opptatt av at hvis du har en allergi eller matintoleranse skal du få et alternativ. I kantina serveres det hver dag en varmrett, suppe, salatbar og brød med assortert pålegg. I tillegg er det dessert på fredager, og vafler 1 gang i måneden.

Øyvind Agnor kjøkkensjef.

Vil støtte norske bønder

-Jeg ønsker alltid å bruke norske produkter og å støtte norske bønder, sier Øyvind. Han forteller videre at han selv er oppvokst på gård, og at de gjerne ønsker å bruke lokale produkter så langt det går.

Gode tilbakemeldinger

-For det meste får vi gode tilbakemeldinger. Det er jo hyggelig å gjøre folk sin dag bedre ved å lage en god lunsj, sier Øyvind.

-Det er en del stolthet i det gjør, legger Tom til. Å dandere maten og å gjøre det fint. Vi får mye tilbakemeldinger at folk synes det er bra, forteller Tom.

-Vi evaluerer hele tiden oss selv og ønsker å utvikle oss, sier Øyvind.

-Ja, vi jobber hele tiden for å bli bedre, det skal vi gjøre i år også avslutter Tom.

Tom og Øyvind kjøkkensjefer i Skullerud Park. Tom Even Kristiansen og Øyvind Agnor.

Sammen med kollegene Emanuel, Negatt og Maia, danner de teamet som jobber i kantinene i Skullerud Park.

 

Kontakt oss

    Fyll inn feltene, så kontakter vi deg angående en uforpliktende visning eller pristilbud. Eller du kan kontakte oss direkte.