Kontakt oss
Forside / Aktuelt /

Blomsterhagen – populære kurs og en variert hverdag

Publisert: 6. oktober 2022
Blomsterhagen – populære kurs og en variert hverdag

Blomsterhagen har hatt lager og kontorer her i Skullerud Park siden 2020. Anja Bruland startet Blomsterhagen i 2009 og nå har bedriften utvidet til 6 faste ansatte i tillegg til sesongansatte og lørdagshjelper. Anja forteller om de store variasjonene de har i hverdagen og hva fokuset har vært for de i 2022.

Ny nettside og prioriteringer

-I 2022 har vi pusset opp designet på nettsiden, og satser på å skrive mye mer innhold om blomsterdyrking og bruk, forteller Anja. Vi er også inne i en periode med justering av satsingsområdene våre, hvordan vi prioriterer mellom alle beina bedriften står på. Det må vel til innimellom for å holde bedriften sunn og levedyktig, sier hun.

Selvdyrkede blomster, blomsterbinderi og kurs

-Vi driver jo med blomster, på mange måter. Vi har en åker med blomster på Abildsø Gård, hvor vi dyrker det vi trenger til verkstedet og butikken vår. Så i hele sommerhalvåret driver vi med blomsterbinderi. Vi har også et mikrohagesenter og en liten butikk, også på Abildsø. Vi holder svært mange kurs i blomsterdyrking og blomsterbinderi. Og så har vi en nettbutikk som vi drifter her fra Skullerud, legger Anja til.

Anja og Ida fra BlomsterhagenFoto: Blomsterhagen.

Variasjon i hverdagen

Anja forteller at det er store variasjoner i hverdagen til de ansatte i blomsterhagen.

-I sommerhalvåret har vi 6000 m2 med blomsteråker å ta oss av, i tillegg til blomsterbinderiet og butikken, sier Anja. Mot jul binder vi masse julekranser som vi selger på Abildsø sammen med juletrær julegaver slike som oss (hagefolk) vil bli glade for. Når vi runder nyttår er vi på Skullerud alle sammen, og har høysesong i nettbutikken med salg av frø, knoller og dyrkingsutstyr. Og når våren kommer begynner Abildsølivet på nytt, forteller hun.

Samarbeid med andre bedrifter

-Selv om vi er matpakkefolk, unner vi oss et kantinemåltid i ny og ne, maten er kjempegod! Vi bruker sporadisk både møterom og elbilene. Og vi snuser på samarbeid med flere av de andre leietakerne, men Oslo Kollega er allerede en viktig samarbeidspartner for oss. Og så opplever vi at selve Skullerud Park er en viktig samarbeidspartner for oss, legger Anja til.

Kransekurset i november

I november arrangerer blomsterhagen et kransekurs for deg som har kontorlokaler her i Skullerud Park.

Kransekursene er veldig populære kurs som vi har holdt i mange år, sier Anja. Vi fokuserer mye på fine materialer, og kursdeltakerne får lage hver sine store og frodige julekranser som pynter en hvilken som helst dør. Å binde julekranser en veldig hyggelig førjulssyssel, så vi gleder oss, avslutter hun.

 

Kontakt oss

    Fyll inn feltene, så kontakter vi deg angående en uforpliktende visning eller pristilbud. Eller du kan kontakte oss direkte.