Kontakt oss
Forside / Aktuelt /

Hvordan velge riktige kontorlokaler for scaleup-bedrifter

Publisert: 13. desember 2023
Hvordan velge riktige kontorlokaler for scaleup-bedrifter

Når du driver en scaleup-bedrift kan det være vanskelig å forutse hvor mye bedriften kommer til å vokse og hvilke behov dere har i fremtiden. Dermed er det heller ikke enkelt å velge kontorlokaler. Her er våre beste tips i denne prosessen.

Hvordan velge riktige lokaler for scaleups

  • Lokaler som optimaliserer for vekst
  • Fleksible lokaler
  • Lokaler som bidrar til å gjøre deg til en attraktiv arbeidsgiver

Hva er en scaleup-bedrift?

Et scaleup-selskap kan defineres som en startup med en høy vekstrate over flere år. En scaleup-bedrift anses som regel å være en gründerbedrift i en senere vekstfase enn når selskapet er i oppstartsfasen.

Fleksible lokaler

Dersom du ikke vet hvor mange ansatte det kommer til å være i bedriften om ett eller to års tid, er det lurt å gå for fleksible kontorlokaler som du kan skalere opp ved behov. Det kan være både kostbart og forstyrrende dersom man må flytte ofte fordi bedriften vokser raskt. Ved å velge fleksible kontorlokaler er det både lettvint og kostnadseffektivt å utvide. I Skullerud Park tilbyr vi fleksible kontorlokaler som bedriften din kan vokse i. 

Fire personer sitter ved et bord og prater i kontorfellesskap/coworking

Optimaliser kontoret ditt for vekst

Oppsettet av lokalet er viktig. Tenk gjennom hva som er viktig for din bedrift. Skal dere ha lukkede cellekontorer eller åpne landskap? Trenger dere kreative arbeidsstasjoner eller sosiale soner, kun for deres ansatte? Slike elementer kan bidra til å øke kreativitet og trivsel. Ha fokus på de ansattes ønsker og brukeropplevelsen av kontorlokalene. Vi anbefaler å inkludere de ansatte i planleggingen av oppsettet av lokalet. Et mål bør være å skape arbeidsplasser som bidrar til produktivitet.

Videre, skal du optimalisere kontoret ditt for vekst, bør du tenke på møblene som plasseres inn. Ved å leie møbler blir det enklere og mer bærekraftig å bytte de ut. Dersom du ønsker å kjøpe møblene bør du velge noe som enkelt kan flyttes på, ommøbleres og eventuelt bygge på ved hjelp av moduler.

Dersom du benytter muligheten til å brande selskapet og produktene dine ved hjelp av farger, logoer og annet, bør du vurdere hvordan dette fungerer med ulike kontorløsninger. Prøv å se for deg hvor mange ansatte og hvor store lokaler bedriften din kommer til å ha om fem år. Og planlegg deretter.

Dame og mann prater i podcastmikrofoner i skullerud park

Velg lokaler som bidrar til at du er en attraktiv arbeidsgiver

For å tiltrekke deg de riktige arbeidstakerne, er det viktig å fremme hva som gjør deg til en attraktiv arbeidsgiver. Her kan kontorene til bedriften spille en viktig rolle. Er det lokaler det er enkelt å komme seg til, både med kollektivtrafikk og bil? Følger det med fasiliteter som bidrar til et hyggelig arbeidsmiljø, og som bidrar til å skape fornøyde ansatte? I Skullerud Park hører vi ofte at det at vi har treningsrom, podcastrom, kaffebarer og spillområder gjør at folkene her trives ekstra godt. Dette, i kombinasjon med andre gode fasiliteter, som parkering gjør at våre lokaler passer bra for scaleups. I tillegg arrangerer vi flere nettverksbyggende eventer i løpet av året. Se alle våre fasiliteter her.

Kontakt oss

    Fyll inn feltene, så kontakter vi deg angående en uforpliktende visning eller pristilbud. Eller du kan kontakte oss direkte.