Kontakt oss
Forside / Aktuelt /

Julegaveinnsamling til Oslo Røde Kors

Publisert: 28. november 2023
Julegaveinnsamling til Oslo Røde Kors

I år ønsker vi igjen å gi julegaver til Røde Kors og deltakerne i programmet Nettverk etter soning, fra juletrærne i Skullerud Park.

Vi har snakket med Eileen som jobber i Røde Kors, og en av hennes oppgaver er å bistå med julegaveinnsamling til innsatte i fengsler og deltakere i programmet Nettverk etter soning. Her forteller hun om hvordan de jobber med koordinering av julegavene, hvem som er mottakerne og hva du kan gjøre hvis du ønsker å jobbe som frivillig i Røde Kors.

Eileen forteller at de som mottar julegaver i år er innsatte i fengslene i Oslo-området; Bredtvet, Oslo Fengsel, Oslo Overgangsbolig, Eidsberg fengsel, samt alle deltakerne i Nettverk etter soning som har barn eller bonusbarn.

Videre forteller Eileen at en undersøkelse, (FAFO-rapport) viser at flertallet av deres deltakere, samt innsatte i norske fengsler har gjeldsproblematikk som følge av et liv i rus og kriminalitet. Samme undersøkelse viser at 4 av 10 innsatte har en eller flere barn.

-Erfaringene våre sier oss at mange trenger hjelp til å gjenoppta foreldrerollen etter de slipper ut av fengsel, samtidig setter økonomien grenser for hva de kan bidra med av ting og aktiviteter som koster. Vi har en Familiegruppe for deltakere som har barn. Vi arrangerer turer og aktiviteter hver måned for familiene. Som følge av korona og prisstigningen generelt, har det blitt enda mer utfordrende å få pengene til å strekke til. Vi ønsker å gjøre jula økonomisk lettere for våre deltakere og innsatte i fengslene vi samarbeider med. Vi arrangerer juleverksted og deler ut julegaver på vegne av våre samarbeidspartnere. Et bidrag til dette vil glede mange familier og barn, samt lette den økonomiske situasjonen i jula, legger hun til.

Hva skjer med gavene etter de er samlet inn?

-Ansatte i NES kommer og henter gavene dere har donert, forteller Eileen. Deretter åpner vi alle gavene for å se at gavene passer aldersgruppen de skal gis til. Vi tilpasser gavene ut fra infoen vi får, og deretter leverer vi gavene personlig til fengslene for utlevering. Våre deltakere i Nettverk etter soning sender inn behov til oss, og kommer fysisk og henter gavene og gavekort, legger hun til.

Ansatte i Røde Kors som jobber med julegaveinnsamlingen.

Eileen, Synnøve og Morten i julegavegruppen, Oslo Røde Kors.

Gaver til Nettverk etter soning

Eileen forteller at de har gjennomført en kartlegging av alder på barna til deltakerne i NES. -Mange av barna er mellom 12-18 år. Men også en god del barn mellom 0-13 år. Det vi ser går igjen er interesse for klær, elektronikk, sport og leker. Vi har satt et tak på 500kr, slik at forskjellene på gavene ikke blir for store. Gavekort kommer veldig godt med, da deltakerne selv kan kjøpe noe de vet barna trenger eller ønsker seg. Alle bidrag settes stor pris på, legger hun til.

Forslag butikker du kan kjøpe gavekort på:  XXL, Anton sport, Intersport, Lekia, Extra leker, Sprell, Power og Elkjøp.

Juletre julegaveinnsamling Skullerud Park

Frivillig i Røde Kors

Nettverk etter soning drives i stor gard av frivillighet. Eileen forteller at man kan bidra en-til-en med en deltaker som kommer ut av fengsel, samt man kan bidra i aktiviteter som feks. Familiegruppa (turer, samtalegrupper og aktiviteter), Friluftsgruppa, fotballaget KOMPIS, Husgruppa (som lager mat på arrangementer, Gjeld og økonomiveiledning, m.m. Som frivillig i Nettverk etter soning gjennomfører man et kurs, for å få vite litt generelt om målgruppen vi jobber med, samt taushetsplikt, forteller Eileen. Er du interessert i å jobbe som frivillig, kan du lese mer om det HER.

Slik kan du bidra

  • Kjøp noe du ser for deg passer som julegave til barn eller ungdom.
  • Hvis du vil gi et beløp på Vipps, kjøper Røde Kors inn gavekort for beløpet som blir samlet inn, VIPPS nummeret er 506056. Merk gjerne «skullerudpark» i kommentarfeltet.
  • Pakk inn gaven og merk den med ca. alder og eventuelt kjønn, eks. «Gutt 8-10 år».
  • Legg gaven under et av våre to juletrær innen fredag 15.desember kl.12:00. Juletrærne finner du i resepsjonen i begge bygg.  Åpningstidene til resepsjonene er i Olaf Helsets vei 6, kl.07.30-15.30 og i Olaf Helsets vei 5 kl. 08.00-16.00 mandag- fredag.

Tusen takk for ditt bidrag!

Kontakt oss

    Fyll inn feltene, så kontakter vi deg angående en uforpliktende visning eller pristilbud. Eller du kan kontakte oss direkte.