Kontakt oss
Forside / Aktuelt /

Skap en hybrid arbeidshverdag i din bedrift

Publisert: 4. november 2022
Skap en hybrid arbeidshverdag i din bedrift

Det blir stadig mer vanlig at bedrifter legger til rette for en hybrid arbeidshverdag. Vi ser at flere og flere arbeidstakere krever og forventer denne løsningen når de er på jobbjakt.

Hva menes med en hybrid arbeidshverdag?

Med en hybrid arbeidshverdag mener vi at arbeidsplassen gir sine ansatte fleksibilitet og mulighet til å kombinere arbeid hjemmefra med å arbeide på kontoret. I tillegg tar en hybrid arbeidshverdag hensyn til at man ikke nødvendigvis arbeider mest effektivt fra kl. 8-16. Må man hente barna i barnehagen kl. 15, kan man heller jobbe en time på kvelden etter barna har lagt seg.

Hvorfor skape en hybrid arbeidshverdag?

Etter pandemien med påbudt hjemmekontor, ble vi bevisst hvor bra det fungerer med hjemmekontor. Hjemmekontor bidrar til å skape en bedre work-life-balance, som er ettertraktet i dagens samfunn. Dagens arbeidstakere forventer en viss grad av fleksibilitet. Derfor besluttet mange firmaer å fortsette med dette etter pandemien. Likevel har hjemmekontor sine negative sider, noe som gjør at mange ser behovet for å beholde kontoret i tillegg. Kontoret er viktig for å beholde det sosiale samspillet i en bedrift. I tillegg har det vist seg å være mer effektiv til eksempelvis kreative møter og teamarbeid. Derfor har kombinasjonen mellom hjemmekontor og fysisk kontor for mange blitt den beste løsningen. Muligheten til å arbeide hjemmefra noen dager i uka/ved behov har blitt noe dagens arbeidstakere forventer. Ved å ha en hybrid arbeidshverdag øker du konkurransekraften til din bedrift, og det vil være enklere å tiltrekke seg de beste arbeidstakerne.

Flere mennesker sitter i fellesområdene på Skullerud Park

Hvordan lykkes med en hybrid arbeidshverdag

  • Bygg en sterk kultur
  • Fokuser på oppgaver og mål
  • Vis tillit
  • Legg til rette for læring
  • Gjør at folk ønsker å komme på kontoret

Bygg en sterk kultur

Ha fokus på å bygge en sterk kultur i bedriften. Bygg en kultur de ansatte er stolte av å være en del av. Sett klare forventninger og vær tydelig i kommunikasjonen med alle ansatte, uansett om de er på kontoret eller hjemme. Send for eksempel ukentlige nyhetsbrev med oppdateringer, og ha ukentlige møter. Pass på at alle ansatte føler de er del av et sterkt samhold, selv om man ikke ser hverandre hver dag. Les mer om hvordan du kan skape en god arbeidskultur i din bedrift.

Fokuser på oppgaver og mål

I en hybrid arbeidshverdag er det ikke hvor og når du jobber som er viktigst, men at jobben blir gjort. Da er det viktig at bedriften har tydelige mål og oppgaver til den enkelte medarbeider. Ved å ha fokus på mål og oppgaver løfter du blikket til de ansatte og gir de eierskap til sine oppgaver og sin rolle i bedriften.

Vis tillit

Tillit er ekstremt viktig i en hybrid arbeidshverdag. Som leder må du stole på at oppgaver blir gjort og at de ansatte arbeider selv om du ikke ser de sitte ved kontorpulten sin. Ved å vise tillit til dine ansatte vil de få en sterk ansvarsfølelse og arbeide mer effektivt. Dette vil igjen påvirke din bedrifts resultater positivt.

Legg til rette for læring

Ha fokus på at alle ansatte skal utvikle seg og lære nye ting. Seminarer, workshops og kurs er viktig for å holde seg oppdatert, og ekstra viktig hvis man jobber mye hjemmefra. Dette kan være læring av eksterne eksperter eller innad i organisasjonen. Vær også positive til innovasjon og nye ideer. Det kan være enklere for ansatte å komme med nye ideer når man har fysiske møter og diskusjoner, men legg til rette for at man kan komme med ideer og prøve nye ting gjennom hele uka, både via e-post og via fysiske og digitale møter.

Gjør at folk ønsker å komme på kontoret

Selv om pandemien har vist at man får gjort vel så mye hjemmefra som fra kontoret, bør man fortsatt beholde kontorene for å skape en sosial arena som legger til rette for samarbeid og kreativitet. Kontoret skal være den viktigste møteplassen for ansatte i din bedrift. Bruk kontoret som en viktig møteplass, som folk ønsker å komme til. Arranger workshops, kreative møter, læring og idémyldringer. Når du utformer kontorlokalene kan det derfor være lurt å sette av plass dedikert til gruppearbeid og kreative samlinger. I tillegg bør du ha fokus på fellesfasiliteter som skaper en enklere arbeidshverdag og som gjør hverdagen til de ansatte bedre. Eksempelvis en hyggelig kantine/kjøkken, bordtennis som man kan benytte seg av i pauser eller et hyggelig loungeområde. Her kan du se hvilke fasiliteter vi har i våre lokaler.

Flere mennesker står i resepsjonen på Skullerud Park

Kontakt oss

    Fyll inn feltene, så kontakter vi deg angående en uforpliktende visning eller pristilbud. Eller du kan kontakte oss direkte.