Kontakt oss
Forside / Aktuelt /

Spesialtilpasser lys – vant Gasellekåring

Publisert: 19. februar 2024
Spesialtilpasser lys – vant Gasellekåring
Nylig ble Evolys kåret til vinner av region øst i DN sin Gasellekåring over bedrifter som har god vekst og lønnsomhet det siste året. Vi har snakket med Henning Holmøy, Daglig leder i Evolys AS.
-2022 var et veldig godt år for oss, og det er på bakgrunn av det, samt utviklingen vi har hatt frem til nå, som gjorde at vi vant gasellekåringen forteller Henning. Evolys har utviklet løsninger for lys som er spesialtilpasset for fisk, fjørfe, alger, planter og mennesker.

Produksjon i Norge

Deres filosofi bak produktet og selskapet er at de kan «skreddersy» lys – tilpasset biomassen, på en bærekraftig og rimelig måte med bruk at moderne teknologi. De produserer både kortene med alle lysdiodene, samt sammenstiller alle lampene her i Norge. På den måten har de god kontroll på produksjonen og det ferdige produktet.

Henning forteller at det er viktig for selskapet å benytte komponenter av høy kvalitet, slik at produktene de leverer har en lang levetid og er bærekraftig. Ved å kutte ut mellomledd og handle direkte med de ulike fabrikkene, har Evolys fått til gode avtaler, og de utfordrer stadig fabrikkene til å gjøre de justeringene og forbedringene de ønsker. På denne måten er produktene i nesten kontinuerlig i utvikling, forteller Henning.

Videre forteller Henning at Evolys i dag består av 3 personer:

  • Kristoffer Lindbäck-Larsen, grunder og ansvarlig for produktutvikling.
  • Christopher Rodriguez, med master innen plantevitenskap, og som i hovedsak jobber opp mot gartnerier, «vertical farming» og algeproduksjon.
  • Henning Holmøy, som er daglig leder.

De ønsker nå å ansette en person til som kan bidra til selskapets vekst, og som skal jobbe med logistikk, finans, produksjon og ordre. Dette vil skje i løpet av Q2/Q3, forteller Henning.

Henning Holmøy i Evolys, Skullerud Park. Daglig leder i Evolys AS, Henning Holmøy

Økt livskvalitet og dyrevelferd

Videre forteller Henning at kundene deres har ulike behov, men fokuset er alltid på det naturlige, optimalt biologiske og dyrevelferd.

-Vi tilpasser lyset etter hva kundene trenger avhengig om det er til alger, planter eller dyr.  Fjørfe er blant de dyr som trenger en litt annet type lys enn det vi mennesker bruker, siden de ser farger vi ikke ser. Ved å gi fjørfe det rette lyset får de en helt annen ro, økt dyrevelferd og bedre livskvalitet.

Om 2024

Henning forteller om et nytt prosjekt. En stor algefabrikk i Tyskland som de har jobbet med en stund, og som de håper blir realisert i løpet av 2024/2025.

-Innenfor alger er det mye spennende som skjer og en kontinuerlig utvikling. Det finnes flere typer alger, og de ulike anlegg og alger trenger derfor forskjellige typer lys, alt avhengig av hvordan anleggene er bygget opp og hva de skal fremstille, forteller han.

-Dette året vil vi fortsette å utvikle produktene våre, gjøre noen strategiske samarbeid og vi skal også utvikle mer lys for mennesker på kontor, det er et spennende marked, avslutter Henning.

 

Evolys AS

Antall ansatte: 3

Kontorlokaler: Olaf Helsets vei 5, Skullerud Park.

Nettside: https://evolys.no/

Vinner i kategorien: Regionvinner Øst, DN Gaseller 2023.

Kontakt oss

    Fyll inn feltene, så kontakter vi deg angående en uforpliktende visning eller pristilbud. Eller du kan kontakte oss direkte.