Kontakt oss
Forside / Aktuelt /

Aktiviteter på Skullerud i sommer

Publisert: 28. mai 2024
Aktiviteter på Skullerud i sommer

Skullerud og området rundt gir mange muligheter for utendørsaktiviteter og naturopplevelser. Her er noen tips til turer og aktiviteter du kan gjøre i sommer.

Gå en tur i Østmarka

Utforsk Østmarka, som har mange merkede løyper og muligheter for å oppdage vakre innsjøer og utsiktspunkter.

Ta med en god matpakke eller besøk en av markastuene i området. Rustadsaga og Skullerudstua serverer deilig bakst. Det finnes flere tilrettelagte piknikområder med benker og bord. Du finner også mange tilrettelagte bålplasser hvor du kan tenne bål og grille. Husk å følge lokale regler og ta med søppel hjem.

Østmarka byr på flotte turstier som passer for både korte og lange turer.

3 turer du kan gå fra Skullerud

Rundtur rundt Nøklevann

Lengde: Ca. 8 km

Rute: Start ved Skullerudstua og gå mot Rustadsaga. Derfra følger du stien rundt Nøklevann med klokken eller mot klokken. Dette er en fin rundtur som går gjennom variert terreng med gode badeplasser underveis.

Bålplass langs Nøklevann.

Til Sarabråten

Lengde: Ca. 4-5 km tur-retur

Rute: Fra Skullerudstua går du til Rustadsaga og deretter følger du stien nordover langs østsiden av Nøklevann til du kommer til Sarabråten. Dette er et historisk sted med ruiner og en fin badeplass.

Skullerudstua til Østmarksetra

Lengde: Ca. 6 km tur-retur

Rute: Fra Skullerudstua følger du merkede stier mot Østmarksetra. Dette er en populær og lett tur som passer for hele familien. Du passerer flere små tjern og vakre skogsområder underveis.

Skogstur ved Rustadsaga.

Sykkelturer

Ta med sykkelen og utforsk de mange sykkelstiene i området. Østmarka har gode stier for terrengsykling. Sykle mot Grønmo, rundt Nøklevann eller rundt Østensjøvannet.

Padling

Lei en kano eller kajakk og padle på Nøklevann eller andre nærliggende vann. Dette gir en rolig og naturskjønn opplevelse. Stand Up Paddleboarding (SUP) er også en flott aktivitet å gjøre på Nøklevann, spesielt på rolige sommerdager.

Fisking

Prøv fiskelykken i Nøklevann eller andre nærliggende innsjøer. Husk å sjekke fiskeregler og eventuelle nødvendige fiskekort. I Østmarka kan du for eksempel fiske i Lutvann Rundvann, Trollvann, Svartkulp, Eriksvann, Ulsrudvann og Skraperudtjern.

Klatring ute

Hvis du liker klatring, finnes det noen fine klatrefelt i Østmarka hvor du kan prøve deg på både buldring og tauklatring.

Populære klatrekurs på Oslo Klatresenter.

Oslo Klatresenter

Ett av Norges største klatresenter, ligger sentralt på Skullerud, kun 2 min fra t-banen. Her finner du klatring for alle aldre uavhengig tidligere klatreerfaring. Klatresenteret er tilrettelagt både for barn og voksne, og det trengs ingen forkunnskaper for å prøve klatring. Inne på Oslo Klatresenter finner du også Tid bakeri som serverer nydelig bakst, sandwicher og kaffe.

Østensjøvannet nordsiden av vannet.

Østensjøvannet

Østensjøvannet er primært kjent som et fuglereservat og er et av de viktigste områdene for fugleliv i Oslo. Det er et flott område for løping, og det er spesielt populært blant joggere på grunn av sin vakre natur og godt vedlikeholdte stier. Går eller jogger du fra Skullerud, er runden ca. 8 km. Selve Østensjøvannet er 4,3 km rundt.

Badeplasser i Østmarka

Nøklevann

Rundt Nøklevann finner du mange fine badeplasser. De mest kjente stedene er Rustadsaga, Kattisa og Bråten. Rustadsaga er en av de mest populære badeplassene ved Nøklevann. Her finner du en stor gresslette hvor du kan sole deg, samt en sandstrand som er ideell for barnefamilier. Det er også toaletter og parkeringsmuligheter i nærheten.

Ulsrudvann

Ulsrudvann er en populær innsjø i Østmarka, kjent for sitt klare vann og fine badeplasser. Her finner du flere steder rundt vannet hvor du kan bade, både med sandstrender og klipper å hoppe fra. Det er også gode muligheter for piknik og grilling.

Skraperudtjern

Dette tjernet ligger i nærheten av Skullerud og er et rolig og idyllisk sted å bade. Det er en liten strand og et gressområde hvor du kan legge deg ned og slappe av. Vannet er som regel rent og klart.

Sarabråten

Dette er en historisk plass ved Nøklevann med en fin badeplass. Her finner du også ruiner fra en gammel villa, noe som gir området en spesiell atmosfære. Det er et populært sted for både bading og piknik.

Kontakt oss

    Fyll inn feltene, så kontakter vi deg angående en uforpliktende visning eller pristilbud. Eller du kan kontakte oss direkte.