Kontakt oss
Forside / Aktuelt /

Betydningen av fellesområder på arbeidsplassen

Publisert: 12. juni 2024
Betydningen av fellesområder på arbeidsplassen

Betydningen av å ha gode fellesområder på arbeidsplassen, er stor. For mange er arbeidsplassen et av stedene vi tilbringer mest tid på i løpet av et år. Derfor er det viktig å tilrettelegge for komfort, samarbeid, kreativitet og et godt arbeidsmiljø via gode fellesområder.

Gode fellesområder bidrar til et godt arbeidsmiljø

Et godt arbeidsmiljø er essensielt i enhver bedrift. Det påvirker trivsel, noe som igjen kan ha en direkte påvirkning på økonomiske resultater. En av faktorene som kan bidra til å skape et godt arbeidsmiljø, er å tilrettelegge for et fellesskap på arbeidsplassen. Her kan fellesområder spille en viktig rolle. Ved å ha egne områder dedikert til sosialisering, avkobling og faglig samspill, vil dynamikken mellom ansatte påvirkes positivt. Vi anbefaler å ha fokus på å skape naturlige møteplasser på arbeidsplassen, slik at man oppmuntrer til sosialisering i løpet av arbeidsdagen.

Fire personer sitter ved et bord og prater i kontorfellesskap/coworking

Gode fellesområder fremmer samarbeid og kreativitet

Fellesområder, som egne møterom der man kan sette seg ned med kollegaer for å diskutere daglig drift og fag, vil kunne bedre kommunikasjon og fremme samarbeid i bedriften. God kommunikasjon og informasjonsflyt er viktig for samarbeidet. Her vil fellesområder kunne være behjelpelig. I tillegg til fellesområder dedikert til arbeid, vil de naturlige møteplassene oppfordre til samspill og kommunikasjon. Det å ha et lite kjøkken der man møtes når man lager og henter kaffe, vil kunne ha en stor påvirkning på daglig kommunikasjon. Og muligheten til å bryte opp dagen og koble av sammen ved å ta et slag bordtennis, kan ha en positiv innvirkning på kreativiteten.

Gi et positivt inntrykk av bedriften med fellesområder

Har du besøk av eksterne, kan hyggelige fellesområder bidra til å gi et profesjonelt og positivt inntrykk av bedriften din. Lokalene til en bedrift gir besøkende en følelse av hvordan bedriften er. Fine møterom og trivelige sosiale soner vil derfor gi et godt inntrykk av firmaet.

Eksempler på fellesområder på arbeidsplassen

Områder for avslapning

Loungeområder med gode sitteplasser vil oppmuntre til det sosiale samspillet på kontoret. Området kan bestå av sofaer, saccosekker, små bord og dype og gode stoler. Her kan både faglige og sosiale prater skje, i en litt annen setting enn ved pulten, og uten at man forstyrrer naboen. Har man plass, kan det plasseres inn en gasspeis på kontoret. Dette vil bli et naturlig samlingspunkt for kollegaer.

4 mennesker i loungeområde med sofaer, peis og bord

Felleskjøkken

Å ha et lite kjøkken på arbeidsplassen med et kjøleskap for kald drikke, kaffetrakter, samt noe mat, kan være vel verdt investeringen. Dette blir raskt en naturlig møteplass som kan fostre både faglig og sosial prat blant kollegaer.

Møterom

Egne møterom på arbeidsplassen er essensielt for å kunne sette seg ned privat, og i større grupper, for å diskutere daglig drift og nye muligheter.

Områder for lek og avkobling

Biljardbord, foosball, bordtennis og shuffleboard er gode eksempler på aktiviteter man kan ha på arbeidsplassen. Dette er aktiviteter som bidrar til at ansatte blir bedre kjent, og kan ha en positiv innvirkning på kreativitet. Det kan og virke positivt for effektiviteten å ta små pauser i løpet av arbeidsdagen. Da er det lurt med aktiviteter som ikke er arbeidsrelatert og som gir hjernen en pause.

To personer som spiller foosball i skullerud park

I Skullerud Park har vi gode fellesområder for våre leietakere. Ta en titt på våre fasiliteter her for et overblikk. I tillegg til fellesområder for alle i parken, har vi laget egne fellesområder i våre ulike coworkingområder. Vi tilbyr fleksible løsninger, og kan tilrettelegge lokaler etter ditt firmas behov.

Kontakt oss

    Fyll inn feltene, så kontakter vi deg angående en uforpliktende visning eller pristilbud. Eller du kan kontakte oss direkte.